Home / Senior

 

In de categorie senior zijn genomineerd:
LMC Vivo 580 DEriba Nova DELIGHT 442Hobby Excellent 495 WFB.
Bekijk hier de genomineerde modellen met daarbij een beschrijving van de specificaties en indeling en onze motivatie om deze caravan te nomineren.


Nominatie 1: LMC Vivo 580 D

LMC Vivo 580 D
De LMC Vivo 580 D kunnen we een echte senior caravan noemen. We willen senioren geen opa en oma noemen, maar in die heerlijke fauteuil als extra zitplaats tegenover de zitbank zien we ons toch met ons eerste kleinkind een geluksmomentje hebben. Tot zover de clichés over senioren, want met een echte senior caravan bedoelen we natuurlijk een caravan waar je met het klimmen der jaren je nog jong in voelt. Deze caravan heeft daarvoor een paar pluspunten die onder andere wat lichamelijke ongemakken wegnemen.

Badkamer

Dit keer moeten we achterin beginnen. Daar is over de volle breedte een sanitaire zone die we met recht een badkamer kunnen noemen. De badkamer is extra belangrijk voor een senior caravan, omdat de stoelgang wat frequenter wordt (ook ’s nachts) en met ongemakjes gepaard kan gaan. Deze ruime badkamer is het bewijs dat LMC dat begrijpt. En wat is er lekkerder dan in je eigen badkamer ook goed te kunnen douchen. Zeker met de douchekraan, douchegordijn op rail, douchebak en douche-inleg van hout van het extra douchepakket.

Bewegingsruimte

De badkamer sluit direct aan op de slaapkamer met een Frans tweepersoonsbed met koudschuimmatrassen. De grote bergruimte eronder is goed toegankelijk via het extra brede serviceluik aan de buitenkant. Binnen kun je overigens goed uit de voeten met een binnenlengte van 588 centimeter, binnenbreedte van 218 centimeter en stahoogte van 195 centimeter. Een voor de helft inklapbare tafel in de zithoek geeft nog eens extra bewegingsruimte.

Rijgemak

Het premium-chassis heeft een stabilisator, automatische remafstelling, AL-KO Euro Delta as en schokbrekers, waardoor ook de langere ritten veilig verlopen. Deze LMC met een maximaal toelaatbaar totaalgewicht van 1.600 kilo trek je daarom ook ontspannen met de auto door meer bergachtig gebied.

Makkelijk kokkerellen

We hadden bij deze caravan ook voorin kunnen beginnen, want de keuken met panoramaraam over de volle breedte is een plezier bij binnenkomst en nodigt direct uit om te gaan kokkerellen. De royale schuiflades met automatische sluiting en softclose in het keukenblok zorgen ervoor dat pannen en keukengerei zonder bukken makkelijk bereikbaar zijn. Hier kunnen we koken voor een gezelschap als onze kinderen en/of kleinkinderen op bezoek komen. Zeker met de 141 liter koelkast, zodat er voldoende foerage op voorraad kan worden gehouden.

Uw stem

Als u de LMC Vivo 580 D de ideale caravan voor de senior kampeerder vindt, stem dan op dit model voor caravan van het jaar in de categorie senior op caravanvanhetjaar.nl.


Nominatie 2: Eriba Nova DELIGHT 442

Eriba Nova DELIGHT 442
Hoe eenvoudig kan het zijn: Eriba heeft de Nova Light uitgebreid met standaard een tiental fabrieksopties ter waarde van 3000 euro. Logischerwijs geeft dit het model extra luxe en comfort. Zo is het actiemodel Eriba Nova DELIGHT 442 ontstaan. Wij vinden overigens dat dit model ook zonder de extra opties al een nominatie in de categorie senior verdient.

Veilig de weg op

Voor onze beoordeling beginnen we graag met het rijcomfort van deze caravan. De totale lengte is 667 centimeter, de opbouwlengte 546 centimeter. Het technisch toegestane maximum gewicht is maar 1300 kilo (optioneel te verhogen tot 1500 kilo). Het is een lichte en zeer wendbare caravan. Mede dankzij de extra lange V-dissel die – zeker niet onbelangrijk – de caravan veiliger achter de auto laat trekken. Het maakt het de ideale caravan voor de lichtere trekkende voertuigen en houders van een rijbewijs in de categorie B/BE. Niet iedere senior wil met een grote, zware combinatie rijden. Met deze compacte Eriba ga je er lekker ontspannen op uit.

Comfortabel sanitair

In de categorie senior letten we extra op het sanitair, omdat je als senior wat vaker het toilet gebruikt en vooral ‘s nachts dat graag in je eigen caravan doet. De badkamer met naast een toilet ook een douche is compact, maar we kunnen ons er goed in bewegen. Het wordt comfortabel met de optionele sproeikop en douchegordijn. Douchen bij daglicht vinden we ook fijn. Via het uitzetbare badkamerraam met verduisteringsrollo en muggengaas komt zowel daglicht als frisse lucht binnen.

Praktische bedden

De eenpersoonsbedden sluiten op elkaar aan, maar hebben een eigen lattenbodem. Een groot pluspunt van deze caravan. De matrassen zijn van koudschuim en hebben meerdere zones en een afneembare matrasbeschermingshoes. De bergruimte onder de bedden is makkelijk van boven te bereiken doordat de bedden omhoog geklapt kunnen worden. De bergruimte is bovendien van buiten via een luik toegankelijk. Het maakt het opbergen en uitpakken toch wat makkelijker.

Veilige en makkelijke keuken

In de keuken voeren gebruiksgemak, opbergruimte en veiligheid de boventoon. Hier beschikt onze keukenprins(-es) over een driepits kooktoestel, wasbak en koelkast binnen handbereik. Het kooktoestel is extra veilig met de elektrische ontsteking, ontstekingsbeveiliging en vlambeveiliging. Diep bukken en ver strekken is niet nodig, want servies, keukengerei en foerage kunnen worden opgeborgen in de royale dakbergkasten boven de keuken en in de diepe keukenladen met Servo-Soft-sluiting.

Extra fabrieksopties

Het maakt de Eriba Nova DELIGHT 442 niet extra geschikt voor de senior kampeerder, maar we noemen de extra fabrieksopties toch even. Ook de senior is immers gevoelig voor een voordeel van 3000 euro die de optie waard zijn. De Eriba Nova DELIGHT 442 wordt standaard geleverd met vloer(bij)verwarming, comfortabele kussens voor de zitgroep, hordeur, big foot uitdraaisteunen, 1500 kilogram as, fraaie bekledingsstof ‘Pico’, kunststof disselafdekking, design bestickering, lichtmetalen velgen ERIBA en zijwanden in Crystal Silver.

Uw stem

Als u de Eriba Nova DELIGHT 442 de ideale caravan voor de senior kampeerder vindt, stem dan op dit model voor caravan van het jaar in de categorie senior op caravanvanhetjaar.nl.


Nominatie 3: Hobby Excellent 495 WFB

Hobby Excellent 495 WFB
Als we bij binnenkomst van de Hobby Excellent 495 WFB voor ons gevoel in het midden gaan staan, kunnen we in één zin het sterke punt van dit model beschrijven. Als we rechts de comfortabele rondzit aanraken, kunnen we tegelijk koffie zetten in de keuken of het bed in duiken. Oftewel, dit model blinkt uit in een efficiënte indeling. Daarmee is het natuurlijk nog niet een typische caravan voor de senior en hebben we ook nog lang niet alles benoemd.

Belangrijkste functies dichtbij

Al die zones direct bij binnenkomst is zeker een pluspunt, ook als het om senior gaat. Waarvoor gaan we vaak de caravan in? Dat is om te koken en bij minder weer bij elkaar te zitten om te eten, te lezen of een spelletje te doen. We vinden daardoor dat dit model extra makkelijk toegankelijk is, omdat deze activiteiten direct bij de ingang zijn gesitueerd.

Lichtgewicht

Met een totale lengte van 712 centimeter, totale breedte van 230 centimeter en een toegestaan totaalgewicht van 1500 kilo kan dit model zich prima meten met de andere genomineerde modellen waar het gaat om rijgemak. Het chassis met stabilisatorkoppeling, schokbrekers en oploopremsysteem met automatische nastelling verhogen het rijplezier nog eens.

Ruim sanitair

Met de beschrijving van de eerste binnenkomst hebben we het nog niet gehad over het sanitair. Dat verdient zeker apart te worden vermeld. Senioren zullen toegeven dat toiletgebruik vaker nodig is en met wat ongemakken gepaard kan gaan. Goed sanitair is daarom geen luxe, maar essentieel voor de senior caravan. Daarom zijn we zo blij met het sanitair helemaal achterin over de volle breedte van de caravan. Het is de ruimste badkamer van de genomineerde modellen in deze senior categorie.

Leuke details in de keuken

In de praktisch ingedeelde keuken vinden we de details zo leuk. Dan hebben we het niet over de Slim Tower koelkast Dometic van 150 liter, hoewel deze toch verdraaid handig kan zijn. Het detail dat we bedoelen is het kruidenrek bij de bovenkast dat doet denken aan grootmoeders keuken. De usb-aansluiting is weer een detail van deze tijd. En in toegankelijkheid maakt deze keuken met uittrekbare laden in comfortbreedte met Soft-Close en Push-Lock de senior gelukkig.

Toegankelijke bergruimte

Als we het toch over toegankelijkheid hebben. De bergruimte onder het bed is makkelijk bereikbaar doordat we het complete Franse tweepersoonsbed met lattenbodem omhoog kunnen klappen. Doordat we aan de zijkant van het bed kunnen staan is de bergruimte extra makkelijk te bereiken. Beter dan bij de andere modellen in deze categorie senior.

Uw stem

Als u de Hobby Excellent 495 WFB de ideale caravan voor de senior kampeerder vindt, stem dan op dit model voor caravan van het jaar in de categorie senior op caravanvanhetjaar.nl.


< Terug naar de homepage

 
Deel op social media
 
 

BRENG UW STEM UIT

U kunt hieronder gemakkelijk uw stem uitbrengen via Facebook.

Heeft u geen Facebook? Registreer dan via caravanvanhetjaar.nl, u kunt na het inloggen uw stem uitbrengen via de website.

 

Stemperiode is voorbij

Wie ontvangt uw stem voor de caravan van het jaar in de categorie senior?
217 stemmen
 Behoort u tot 1 van de eerste 1000 stemmers?
U ontvangt dan aankomend voorjaar een setje
fietsknooppunten labels als cadeau!

U kunt na het stemmen uw NAW gegevens aan ons doorgeven met vermelding ‘caravan gestemd’. E-mail uw gegevens naar redactie@interdijk.nl.