Home / Family

 

In de categorie family zijn genomineerd:
Adria Adora 613 PKLMC Style 493 KDethleffs Beduin Scandinavia 590 RK.
Bekijk hier de genomineerde modellen met daarbij een beschrijving van de specificaties en indeling en onze motivatie om deze caravan te nomineren.


Nominatie 1: Adria Adora 613 PK

Adria Adora 613 PK
Als we ouders met jonge kinderen vragen wat hun ideale vakantie is dan krijgen we vaak als antwoord: als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben wij het ook naar ons zin. Oftewel het plezier van de kinderen staat centraal. Adria heeft dat waarschijnlijk ook vaak gehoord. In ieder geval komt dit terug in de Adria Adora 613 PK waar de beste plek is ingericht voor de kinderen.

Eigen loungehoek

De Adria Adora 613 PK heeft de kinderen hun eigen plek achterin de caravan gegeven. De kinderen hebben hier een panoramadakraam dat samen met het raam eronder maximaal daglicht geeft op de… loungebank! Hiervoor is het onderste bed van het stapelbed in een handomdraai om te bouwen. Bij regenachtig weer is het een heerlijke hoek waar kinderen kunnen spelen of opgaan in hun tablet.

Groot gezin

Als bedfunctie is het onderste bed uittrekbaar voor nog meer slaapruimte. Zo zitten we op drie slaapplaatsen voor kinderen. We zien ons al zitten met ons gezinnetje in de ruime dwars geplaatste rondzit die eventueel nog kan worden omgebouwd tot twee extra slaapplaatsen. Zo kunnen we tot vijf kinderen bij ons in de caravan laten slapen. Met recht een family caravan dus.

Moderne keuken

Aan ons als ouders is ook gedacht. Wij slapen voorin op een Frans tweepersoonsbed. Direct ernaast is de badkamer met een douche en toilet. Dat is voor de kinderen weer prettig, omdat zij ’s nachts nog wel eens een plasje moeten doen. In het midden is de moderne keuken. De 140 liter koelkast en de
vele kasten en laden zijn met een groot gezin hard nodig. We kunnen met een kleiner gezin een kast opofferen om voor onze keukenprins(es) er een oven in te bouwen. Daar geniet het hele gezin weer van.

Uw stem

Als u vindt dat de Adria Adora 613 PK de beste caravan is om met het gezin erop uit te trekken, stem dan op dit model voor caravan van het jaar in de categorie family op caravanvanhetjaar.nl.


Nominatie 2: LMC Style 493 K

LMC Style 493 K
Soms heb je als gezin geluk en tref je een complete caravan voor het hele gezin aan tegen een actieprijs. We mogen LMC dan ook danken dat ze voor hun 65-jarige jubileum het all-inclusive jubileummodel LMC Style 493 K  op de markt hebben gebracht.

Praktische indeling

We voelen ons direct thuis in de Style 493 K met zijn tijdloze houtdecor in combinatie met witte accenten en zijn zeer praktische indeling. In een ruimte van 716 bij 232 centimeter heeft LMC ruimte gevonden om zes slaapplaatsen te maken. Twee in het dwarsgeplaatste ruime tweepersoonsbed in de boeg, twee in het stapelbed achterin en twee in de om te bouwen treinzit in het midden.

Ruime keuken

Maar met slaapruimte alleen is ons gezin niet tevreden. We willen ook met elkaar kunnen eten, spelletjes spelen of ieder op zijn manier zich vermaken. Eten komt uit de grote keuken met 141 liter koelkast. Die kan voor zes personen goed gevuld worden.

Gewoon leuk interieur

Met kleine kinderen is het sanitair met cassettetoilet onmisbaar. Zeker zo belangrijk voor het gezinsgevoel is het design dat zowel praktisch als sfeervol moet zijn. Met kinderen wil je geen kwetsbare delen, dus zijn we blij met het no-nonsense interieur. Dat blijkt ook goed samen te gaan met LED-Ambiente verlichting, achterventillatie (wanden/meubels), fraai meubeldecor en een gestoffeerde garderobe. Met de speciale jubileumbekleding heeft de caravan gewoon een leuk interieur waar zowel ouders als kinderen zich prettig in voelen.

Uw stem

Als u vindt dat de LMC Style 493 K de beste caravan is om met het gezin erop uit te trekken, stem dan op dit model voor caravan van het jaar in de categorie family op caravanvanhetjaar.nl.


Nominatie 3: Dethleffs Beduin Scandinavia 590 RK

Dethleffs Beduin Scandinavia 590 RK
Een caravan kan zo compleet zijn dat die in twee categorieën past. Dus vindt u de Dethleffs Beduin Scandinavia 590 RK zowel in de categorie longstay als in deze categorie family. Over de andere nominatie leest u straks maar, nu eerst meer over de keuze van de redactie voor de categorie family.

Samen slapen

In de Dethleffs Beduin Scandinavia 590 RK zijn vier slaapplaatsen voorin bij elkaar gebracht. De andere twee bedden zijn te realiseren door de zithoek om te bouwen.

Samen eten en zitten

We willen bij slecht weer met het hele gezin in de caravan kunnen verblijven. Dat kan goed in de ruime rondzit direct naast de deur. Het vele daglicht via een groot raam en de trapeziumvormige ramen rondom, maakt het verblijf binnen zeker aangenaam.
Koken voor een groot gezin gaat prima in met de driepits gascomfoor en een oven. De hongerige monden kunnen goed gevuld worden uit de 142 liter koelkast met diepvriesvak.

Samen op wintersport

We willen graag met het hele gezin op wintersport. De Dethleffs Beduin Scandinavia 590 RK is daarvoor zeker geschikt omdat het standaard is voorzien van TRUMA-ringverwarming met elektrische vloerverwarming en verwarming van waterleidingen die daardoor niet kunnen bevriezen. Het hagelbestendige GFK-dak maakt hem helemaal ‘winterhard’.

Scandinavisch design

De geschiktheid voor winterse omstandigheden zien we al terug in de naam Scandinavia. Scandinavische invloeden zien we ook terug in het design. Kenmerkend voor Scandinavisch design is het fris ogende en hoogwaardige interieur met leisteenachtige tinten, sneeuwwitte vlakken en een decor van echt hout. De indirecte verlichting roept een hartverwarmende sfeer op van luxe en comfort, zoals we dat thuis ervaren.

Logische, duidelijke indeling

Met veel mensen in de caravan is het goed om een duidelijke en logische indeling te hebben, zodat we elkaar niet in de weg lopen. Er is een duidelijke indeling in koken, wonen, slapen. De kinderen weten ook ’s nachts het toilet in de badkamer (met douche) te vinden. Anders helpt de geïntegreerde verlichting in het dakluik ze daarbij.

Uw stem

Als u vindt dat de Dethleffs Beduin Scandinavia 590 RK de beste caravan is om met het gezin erop uit te trekken, stem dan op dit model voor caravan van het jaar in de categorie family op caravanvanhetjaar.nl.


< Terug naar de homepage

 
Deel op social media
 
 

BRENG UW STEM UIT

U kunt hieronder gemakkelijk uw stem uitbrengen via Facebook.

Heeft u geen Facebook? Registreer dan via caravanvanhetjaar.nl, u kunt na het inloggen uw stem uitbrengen via de website.

 

Stemperiode is voorbij

Wie ontvangt uw stem voor de caravan van het jaar in de categorie family?
138 stemmen
 Behoort u tot 1 van de eerste 1000 stemmers?
U ontvangt dan aankomend voorjaar een setje
fietsknooppunten labels als cadeau!

U kunt na het stemmen uw NAW gegevens aan ons doorgeven met vermelding ‘caravan gestemd’. E-mail uw gegevens naar redactie@interdijk.nl.