Home / Longstay

 

In de categorie longstay zijn genomineerd:
Dethleffs Beduin Scandinavia 590 RKFendt Diamant 560 SFBürstner Averso 525 TS Harmony Line.
Bekijk hier de genomineerde modellen met daarbij een beschrijving van de specificaties en indeling en onze motivatie om deze caravan te nomineren.


Nominatie 1: Dethleffs Beduin Scandinavia 590 RK

Deze vriendelijke reus van 675 centimeter lang (opbouwlengte), 250 centimeter breed en 198 centimeter stahoogte voldoet in ieder geval aan het criterium dat er voldoende leefruimte moet zijn. Dethleffs presenteert dit model als een caravan die geschikt is voor zes personen. Dat zegt ook wel iets over de bewegingsruimte binnen.

Woonkamer op wielen

Een caravanbedrijf noemt dit model de woonkamer op wielen. Daar kunnen we het mee eens zijn. We zien ons al gezellig zitten in die extra grote ronde zithoek. Het wordt vechten om het plekje op de longchair. Hier willen we gezellig samen eten. Dankzij de driepits gaskomfoor en een oven kunnen we koken als thuis en een scala aan gevarieerde gerechten bereiden. Ingrediënten bewaren we in de grote 142 liter koelkast met een ruim diepvriesvak.

Echte all-season

Bij Dethleffs weten ze hoe je zo’n woonkamer ook comfortabel warm houdt. De Beduin Scandinavia 590 RK is voorzien van TRUMA-ringverwarming met elektrische vloerverwarming en verwarming van waterleidingen die daardoor niet kunnen bevriezen. Een echte all-season caravan, mede dankzij het hagelbestendige GFK-dak. Niet alleen voor de winter, want de extra isolatie houdt de warme zomertemperaturen ook buiten.

Duidelijke indeling

Er is een duidelijke indeling in koken, wonen, sanitair en slapen, doordat voorin het complete slaapvertrek is. Het stapelbed kan voor meer privacy eenvoudig worden afgescheiden van het grote tweepersoonsbed. En absoluut een pluspunt is natuurlijk de eigen douche en toilet.

Scandinavisch design

Kenmerkend voor Scandinavisch design is het fris ogende en hoogwaardige interieur met leisteenachtige tinten, sneeuwwitte vlakken en een decor van echt hout. Qua gebruiksgemak spreekt ons de extra brede toegangsdeur aan. Bij longstay gaan we toch wat vaker in en uit de caravan. We willen bij slecht weer in de caravan kunnen verblijven. Het vele daglicht via een groot raam en de trapeziumvormige ramen rondom, maakt dat zeker aangenaam. Kwaliteit laat zich ook zien in details, zoals de geïntegreerde verlichting in het dakluik.

Uw stem

Als u tijdens een lang verblijf op een camping het liefst in de Dethleffs Beduin Scandinavia 590 RK verblijft, stem dan op dit model voor caravan van het jaar in de categorie longstay op caravanvanhetjaar.nl.


Nominatie 2: Fendt Diamant 560 SF

Bij de Fendt Diamant 560 SF hoeven we niet te discussiëren over de luxe uitstraling van het interieur. De hoogwaardige afwerking in combinatie met de sfeervolle indirecte verlichting geven het gevoel dat we in de bruidssuite van een hotel binnenkomen. Voordat we in de zeer royale rondzit met echt lederen Zingst bekleding neerploffen, pakken we eerst ons werk als jury op.

Veel bewegingsruimte

Te beginnen bij de formaten. De binnenlengte van 563 centimeter is niet overdreven lang, maar de totale breedte van 250 centimeter en stahoogte van 198 compenseert dat ruimschoots. De stahoogte geven onze Noord-Europese lichaamslengtes het gevoel van veel bewegingsruimte. De extra brede toegangsdeur is met veel in- en uitstappen zeker geen overbodige luxe.

Koken als thuis

Geen longstay zonder een keuken waarin het koken is als thuis. In de Fendt Diamant 560 SF kunnen we dat met de 3-pits gaskomfoor en een oven. Ingrediënten zijn binnen handbereik. Tegenover de keuken bevindt zich een aan twee zijden te openen 133 liter Dometic koelkast met een extra groot vriesvak. Afwassen doen we in een RVS spoelbak.

Warme voeten

We verheugen ons op een langer verblijf, omdat het ook in de winter comfortabel warm blijft met de Truma gaskachel Combi 6 met warmeluchtverdeling en geïntegreerde 10 liter boiler. En door de elektrische vloerverwarming kunnen we op kousevoeten verblijven. Wat lekker huiselijk, toch.
Net zo huiselijk is het gebruiksgemak van de apparatuur dat met bewegingssensoren, schakelaars op handige plekken en de centrale TFT touchpanel makkelijk te bedienen is. Zelfs de kledingkast heeft een verlichting met bewegingssensor.

Slaapcomfort

Deze hotelkamer heeft een logische indeling met achterin het slaapvertrek. Het brede Franse tweepersoonsbed heeft een 7 zones Klima matras. Naast het bed is de afsluitbare toilet-/ doucheruimte en een aparte luxe wastafel.

Royale rondzit

Zo, nu is het tijd om alsnog plaats te nemen in de royale rondzit. Daar zien we onszelf op een regenachtige dag ook langere tijd zitten, want het grote dakraam Skylight boven de zitgroep zorgt voor een aangename verspreiding van het daglicht.

Uw stem

Als u tijdens een lang verblijf op een camping het liefst in de Fendt Diamant 560 SF verblijft, stem dan op dit model voor caravan van het jaar in de categorie longstay op caravanvanhetjaar.nl.


Nominatie 3: Bürstner Averso 525 TS Harmony Line

In een Bürstner caravan zouden we ons thuis moeten voelen. Dat is althans de slogan van de Duitse caravanproducent. Dat thuisgevoel vinden we belangrijk als we langere tijd op een kampeerplek verblijven. Dat begint bij dit model bij de indeling.

Keuken voorin

We komen bij binnenkomst direct in de keuken. Een logische keuze, want we stappen toch het vaakst de caravan in om iets in de keuken te doen. Daarvoor wil je niet telkens de hele caravan door. Het toilet is een goede tweede, maar daar wil je bij binnenkomst niet meteen tegenaan kijken. Deze keuken juist wel, want het is van een mooi modern design met hoogwaardige materialen, waaronder een stenen aanrechtblad dat de volle breedte van de caravan beslaat. Hier willen we wel een uurtje of langer staan te kokkerellen, want door het panoramaraam hebben we ruim zicht naar buiten, waardoor we al kokend het gevoel hebben mee te doen met het campingleven. Het raam van 95 bij 65 centimeter erboven zorgt voor vol daglicht op onze kookkunsten.

Vele extra’s

De Bürstner Averso 525 TS Harmony Line vinden we een echte longstay caravan door de vele extra’s. De citywateraansluiting, douchegordijn met rail en kraan met doucheslang in het douchepakket verhogen het comfort bij langer verblijf aanzienlijk. Dankzij de elektrische vloerverwarming in combinatie met warmwaterverwarming, de afvalwater binneninstallatie, gasfles omschakelinstallatie met crashsensor in de winterpakketten samen met de standaard GFK dak, achter- en voorwand zetten we deze caravan ook gerust enkele wintermaanden op onze favoriete kampeerplek. Zeker een pluspunt voor longstay is de standaard 76 liter watertank en de 142 liter koelkast met daarin een 15 liter vriesvak.

Toiletraampje

We gaan tussendoor even naar het toilet. Hé, wat is zo’n raampje toch een prettig detail. Voelen we ons niet zo opgesloten. Het formaat van de hele caravan geeft ook zeker geen opgesloten gevoel. De binnenlengte van 748 centimeter steekt een stuk uit bij de andere twee genomineerde modellen. In een caravan van 588 centimeter lang, 232 centimeter breed en 195 centimeter stahoogte kunnen we goed uit de voeten.

Logische indeling met privacy

De keuken vooraan zorgt meteen voor een logische en duidelijk indeling waarin de zones voor koken, wonen en eten, slapen en sanitair duidelijk zijn gescheiden. In het eet- en zitgedeelte kunnen we ons even van de buitenwereld afsluiten door het standaard rolgordijn. We zijn in de loop van het seizoen goed bevriend geraakt met medekampeerders, maar die hoeven niet ieder moment met ons mee te maken.
Dat geldt natuurlijk ook voor de slaapkamer dat is af te sluiten met een vouwdeur. Deze is nog voor de douche- en toiletruimte. De bedden hebben een multizone koudschuimmatras, waarop we het ons graag veroorloven een keer uit te slapen.

Uw stem

Als u tijdens een lang verblijf op een camping het liefst in de Bürstner Averso 525 TS Harmony Line verblijft, stem dan op dit model voor caravan van het jaar in de categorie longstay op caravanvanhetjaar.nl.


< Terug naar de homepage

 
Deel op social media
 
 

BRENG UW STEM UIT

U kunt hieronder gemakkelijk uw stem uitbrengen via Facebook.

Heeft u geen Facebook? Registreer dan via caravanvanhetjaar.nl, u kunt na het inloggen uw stem uitbrengen via de website.

 
 Behoort u tot 1 van de eerste 1000 stemmers?
U ontvangt dan aankomend voorjaar een setje
fietsknooppunten labels als cadeau!

U kunt na het stemmen uw NAW gegevens aan ons doorgeven met vermelding ‘caravan gestemd’. E-mail uw gegevens naar redactie@interdijk.nl.